Bootcamp Training

Wat is Bootcamp Training?

Bootcamp Training is een trainingsmethode waarbij diverse oefeningen uitgevoerd worden in teamverband. Dit gebeurt onder begeleiding van een gecertificeerd bootcampinstructeur. Het trainen in teamverband biedt vele voordelen. Men kan elkaar motiveren waardoor de trainings intensiteit zal toenemen. Bovendien is het ook heel leuk om met elkaar diverse oefeningen te doen in de buitenlucht en te genieten van de bijzonder mooie locaties in Helmond.

Bij de training wordt er veel gebruik gemaakt van oefeningen met het eigen lichaamsgewicht. Denk hierbij aan push ups, situps en vele andere oefeningen. Tevens worden er ook diverse trainingsmaterialen gebruikt zoals kettlebells, slamballs, en powerbands. Kortom een full body workout.

Hoe ziet de training eruit?

Iedere training begint met een warming-up. Daarna volgt er een korte uitleg over de oefeningen en vervolgens gaat iedereen aan de slag. In een korte tijd zullen er diverse oefeningen worden gedaan op basis van (CLUSK) coordinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Als laatste sluiten we de training af met een coolingdown.

Uiteraard zullen de trainingen aangeboden worden met een gevarieerd lesprogramma. De trainingen zijn zo in elkaar gezet dat u de oefeningen zo zwaar kan maken als u zelf wilt en hierdoor zijn de trainingen geschikt voor zowel beginnende als gevorderde sporters. We trainen altijd in een groep van maximaal 20 personen.

Waar wordt de training gegeven?

De trainingen worden in de buitenlucht gegeven op diverse locaties in Helmond. Voorbeelden hiervan zijn o.a. Brandevoort, Suytkade, Warandepark, Berkendonk, Mierlose Bossen, Stiphout en Kasteel Helmond. Onder het kopje kalender vindt u de locaties voor de aankomende maanden.

Op welke dagen vinden de trainingen plaats?

Iedere woensdag om 19.00 uur en zondag om 10.00 uur (uitgezonderd feestdagen en vakanties).

Hoelang duurt een training?

De training duurt 60 minuten.

Is bootcamp geschikt voor iedereen?

In principe is bootcamp voor iedereen geschikt mits hij of zij een blessure heeft of slecht ter been is. Veel mensen denken bij het woord “bootcamp”al gauw aan een drillende manier van trainen. Dat ligt bij ons iets anders. Wij vinden het leuk om mensen te motiveren op een positieve manier en ze naar een bepaald doel te loodsen. Iedereen kan op zijn of haar tempo meedoen!

Kan ik me aanmelden voor de bootcamp?

Ja dat kan. Ga naar het contactformulier op onze website en vul vervolgens de gegevens in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wat zijn de kosten?

Deze kun je vinden onder het kopje tarieven.

Impressiefoto’s bootcamp

Ja, ik ga de uitdaging aan en geef mezelf op voor een gratis proefles bootcamp. Klik op de foto om uw gegevens in te vullen zodat we zo spoedig mogelijk een les in kunnen plannen. Tot snel! Sportieve groet, Boaz Sports.